سایت majles8.com که از سوی وزارت کشور برای برگزاری رایانهای انتخابات مجلس هشتم طراحی شده بود، هک شد.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، در حالی که موضوع رایانهای برگزار کردن انتخابات مجلس هشتم، یکی از موارد اختلافی بین وزارت کشور و شورای نگهبان بود، طراحی بسیار ضعیف سایت آماده شده به این منظور، انتقادات گسترده صاحبنظران IT را به دنبال داشت. با این حال، وزارت کشور با پخش تیزرهای تلویزیونی و اعلام مسابقه، تلاش کرد مردم را به شرکت در برنامه این سایت تحریک کند و بیش از صد قطعه انواع سکه بهار آزادی جایزه داد، اما روز گذشته، این سایت ضعیف هک شد. هرچند هنوز دامنه ir آن فعال است.این در حالی است که تا کنون کلیه تبلیغات درباره دامنه majles8.com بود.
به نظر میرسد شخصی که این سایت را هک کرده، از دلسوزان جمهوری اسلامی بوده، چراکه اگر این سایت در زمان حساسی چون انتخابات مورد حمله اینترنتی قرار میگرفت، تبعات سنگینی داشت.
اصرار وزارت کشور بر برگزاری رایانهای انتخابات، امری پسندیده است، اما باید برای این کار از برنامهنویسان خبره استفاده کرد که خوشبختانه تعدادشان در کشورمان کم نیست.
در این باره مجید تجملیان، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی - واحد تفت مدتی پیش اظهار کرد: بنده یک کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر و صاحب حدود 16 سال تجربه کاری در حوزه فناوری اطلاعات هستم.
1- از اینکه میبینم کم کم در کشورمان به فناوری اطلاعات توجه جدی تری میشود خوشحالم. 2- فراموش نکنیم که فناوری اطلاعات همانند سایر دستاوردهای علمی و فنی بشر اگر به طور اصولی و حساب شده مورد استفاده قرار نگیرد، میتواند در عوض کمک، وضعیت را از آنچه که هست بدتر کند! در همین راستا استفاده از کارشناسان خبره و مشورت با صاحبان نظر و تجربه بسیار مهم میباشد. 3- متأسفم از اینکه همچنان شاهد سیطره زیاد استفاده از محصولات ناامن، مسئله دار، ضعیف و دارای مشکلات حق کپی شرکت مایکروسافت در مهمترین سامانه های فناوری اطلاعات کشورم هستم. 4- در حالیکه بسیاری از کشورهای پیشرفته و مهم جهان همچون آلمان، فرانسه، روسیه، چین، کره جنوبی، هند و ... برای افزایش ضریب امنیتی و همچنین کم کردن میزان وابستگی خود به آمریکا در حال حرکت به سمت فناوری های باز همچون J2EE , Linux , FreeBSD, Apache, Firefox و ...هستند، چرا شما به استفاده از فناوری های مسئله داری همچون IIS, ASP, IE و ... اصرار دارید؟!! 5- لطفاَ بهانه هائی همچون کمبود نیروی انسانی متخصص و یا نبود پشتیبانی را مطرح نکنید که همه افرادی که دستی بر آتش دارند میدانند پاسخهای محکمی برای اینگونه شبهات وجود دارند.
شخص دیگری در پیام ارسالی خود برای «تابناک» نوشت: هیچ ارتباطی بین فرمهای ثبت نام و ثبت رای دهندگان آزمایشی نیست. گویا این روش که اطلاعات هر رای دهنده به طور کامل ثبت رایانهای شود، بدون کوچکترین تجزیه و تحلیل و تفکری انتخاب شده چرا که این طور ثبت، زمان بسیار بیشتری از روش سنتی میگیرد و احتمال خطا را بسیار بالاتر میبرد. در رایگیریهای الکترونیک از کارتهای الکترونیکی استفاده میشود و اطلاعات توسط ماشین خوانده میشود. اشتباهات املایی و ناشی از سرعت عمل دست اندرکاران نیز زیاد به چشم میخورد. به عنوان مثال تاریخ تولد ندارد و ...
در خاتمه باید بگویم زمانی که صرف آرایش جوانهای خوشتیپ تبلیغ شده، خیلی بیشتر از زمانی است که صرف طراحی کل این سایت شدهاست!
به نظر میرسد اکنون برخی از این اشکالات برطرف شده باشد، اما هنوز اشکالات زیادی بر این نرمافزار وارد است.