رئیسپلیس راهنماییورانندگی نیروی انتظامی در خصوص بنزین صد لیتری سفر گفت: «در مکانیزم توزیع این بنزین ابهام وجود دارد؛ چرا که مشخص نیست افرادی که سفر رفته یا نرفتهاند چگونه قرار است در این طرح مشخص شوند.»
وی با اشاره به این که اگر قرار است بنزین سفر داده شود، بهتر آن است که این بنزین در اختیار همگان قرار گیرد، افزود: «در این صورت باید حدود 600 میلیون لیتر صرفهجویی بنزین تیرماه را در اختیار مصرفکنندگان قرار دهیم که این امر خود موجب از بین رفتن اثربخشی سهمیهبندی بنزین میشود، لذا راهنماییورانندگی نیروی انتظامی اینگونه توزیع بنزین را با اصل سهمیهبندی بنزین، مناسب نمیداند.
به نقل ازالف
رئیس روابط عمومی ستاد تبصره 13 از افزایش سهمیه کلیه خودروهای کشور تا سقف 100 لیتر برای انجام مسافرت های تابستانی خبر داد.
حمیدرضا اکبری مقدم، رئیس روابط عمومی ستاد تبصره 13 در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نظر به ضرورت توسعه صنعت گردشگری و نقش سفر در بهداشت روانی،سهمیه تمام خودروهای شخصی که در طول تابستان اقدام به سفر نمایند،حداکثر به میران 100 لیتر افزایش خواهد یافت.
وی با تبریک میلاد منجی عالم بشریت،حضرت ولی عصر(عح) تصریح کرد: از دارندگان خودرو تقاضا داریم که با مدیریت مصرف و استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی در این حرکت گسترده و تلاش عظیم ملی برای سهمیه بندی بنزین،مشارکت مفید و موثر داشته باشند.
این در حالی است در روزهای اخیر خبر اختصاص سهمیه بنزین ویژه سفر بارها از سوی مقامات مسئول در وزارت نفت تکذیب شده بود.
به نقل ازبازتاب
«حبیبالله عسگراولادی» عضو ارشد حزب مؤتلفه اسلامی یکشنبهشب در دیدار با برخی از شاخههای جوانان و دانشجویی احزاب خبر از آن داد که اخیرا در جلسهای خصوصی با «محمود احمدینژاد» هشدارهای صریحی را به وی داده است.
به گزارش آفتاب، عسگراولادی در این جلسه پس از شنیدن نظرات انتقادآمیز جوانان درباره دولت گفت: چند وقت پیش در مجموعهای که آقای احمدینژاد حضور داشت، گفتم که همانطور که در بعضی از فیلمها پدربزرگ از دنیا رفته و سایهاش بر جلسه میماند من نیز از دنیا رفتهام و اکنون سایه من بر روی جلسه شماست.
وی افزود: در آن جلسه گفتم که بنده بیپرده میگویم که مراقب باشید این وضع که پیش آمده را به خودتان نسبت ندهید چراکه لطف خدا و عنایت همه مردم و رأی مردم را شما دارید.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: همانطور که گفتید برخی که خود را طرفدار دولت نهم معرفی میکنند، در حال حاضر یک ایدهآلیسمی را راجع به رییسجمهور و اطرافیانش تبلیغ میکنند که مغایر با چیزی است ست که امام (ره) برنامهریزی کردند و اساس آن را ریختند و همچنین مغایر با آن چیزی است که رهبر در حال حاضر دارد و بر اساس آن خط امام را استمرار میبخشد.
این چهره باسابقه جناح راست در عینحال فعالان جوان عضو احزاب را به «واقعبینی در قبال دولت» فراخواند و گفت: در صورتی که برخی بدبینی نسبت به دولت و قوای کشور وجود دارد، بنده میگویم حتی این بدبینی نباید بوده و باید واقعبین بود و این توقع را از جمع حاضر دارم.
وی در عینحال افزود: اینکه فکر میکنید تنها دوره احمدینژاد اطرافیانشان تعصب دارند، دوره خاتمی از این شدیدتر بود و میتوانید در این رابطه به آرشیو روزنامهها مراجعه کنید و از سوی دیگر در دوره هاشمی کارگزاران به قدری خشن برخورد میکردند که میگفتند شما که حاضر نشدید نامزد ملی ما را بپذیرید حق ندارید صحبت کنید، پس بالاخره افرادی که به رأی و حکومت میرسند در صورتی که خود صاحبان رأی چنین عقیدهای نداشته باشند، اما اطرافیانشان اینگونه برخوردها را انجام میدهند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخشی دیگر از سخنانش با ابراز خوشنودی از جلسات مشترک جوانان عضو احزاب در عینحال گفت: تعصباتی که وجود دارد باعث میشود که بزرگان احزاب شما نمیتوانند دور هم بنشینند و حتی در دو جناح نیز نمیتوانند این افراد دور هم بنشینند که این شکست ماست.
عسگراولادی یادآور شد: حدود یک ماه پیش در مصاحبهای خدمت آقای کروبی عرض کردم که بهترین راه برای اتحاد ملی که از اعتماد ملی توقع بیشتری در این شرایط است، آن میباشد که هر جناح با هم منسجم شوند و اینکه سختگیری میکنیم باعث میشود که آنها منسجم نشوند و ملت ما لطمه میبیند و نهایتا گفتم که اگر جناح کروبی و خاتمی و دیگران منسجم باشند و جناح اصولگرا نیز منسجم باشد مبارزه این دو مجموعه مردم را به پای صندوقهای رأی و شرکت حداکثری تبدیل میکند.
وی اضافه کرد: معتقد نیستم که ما تعصب جناحی داشته و خوشحال باشیم که جناح مقابل پراکندهاند و حتی جناح مقابل نیز خوشحال باشند که ما پراکنده هستیم؛ چون در این صورت مردم پای صندوقهای رأی نمیآیند و حداقل افراد خواهند آمد. آنچه که برای ما در صحنههای بینالمللی مهم است، شرکت حداکثری مردم در انتخابات بوده که میتواند جلودار تخیلات دشمن علیه ما باشد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی و دکتر محمود احمدی نژاد در 15 و 17 شهریورماه جهت سخنرانی در همایشهای علمی - کاربردی تبلیغ ویژه ماه رمضان به قم سفر میکنند.
به گزارش مهر، دفتر تبلیغات اسلامی استان قم اعلام کرد، همایشهای علمی کاربردی تبلیغ ویژه ماه رمضان از 10 تا 18 شهریورماه در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار می شود.
بنا بر این گزارش در روز پنجشنبه 15 شهریورماه آیتالله تسخیری، رئیس مجمع تقریب مذاهب و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران سخنرانی میکنند.
همچنین در روز شنبه 17 شهریور ماه، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص راهکارهای تقویت اتحاد ملی و انسجام اسلامی و آیت الله جعفر سبحانی، پیرامون تبلیغ و اخلاق عملی مبلغان به ایراد سخن میپردازند.
سردار احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی کشور، حجت الاسلام محسن قرائتی و دیگر شخصیتهای علمی و مذهبی از دیگر سخنرانان این همایشها هستند.
به نقل ازبازتاب
یک نشریه وابسته به کارگزارن سازندگی بازیر سوال بردن تقدس مسجد جمکران از توجه دولت نهم به این مسجد انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه خبری "مبارزین "، مجله "شهروند امروز" در شماره این هفته خود گزارش کوتاه با اننقاد از اختصاص بودجه جداگانه توسط هیات دولت وتوجه ویژه رییس جمهور به مسجد مقدس جمکران، با نقل قول از یک روزنامه نوشت،"وقتی ما مسجد جمکران را تا آنجا از نظر تقدسی بالا می بریم که از مساجدی مثل مسجد الحرام، مسجد النبی، مسجد قبا، مسجد الاقصی، مسجد کوفه ومسجد سهله نیز با فضیلت تر جلوه می کند وبر مشاهد مشرفه نیز تقدم می یابد و... انتظار داریم در دراز مدت این مردم چقدر به این تبلیغات معتقد بمانند و پایه های فکری آنان دچار ارزش وپوکی نشود؟"
این نشریه افزوده است: " اگر چه تاکنون بازهم انتقادات بسیاری به روند رفتاری برخی دولتیان نسبت به اماکن مذهبی به خصوص مسجد جمکران وارد شده است اما به انتقادات توجه چندانی صورت نگرفته و سعی نشده به ابهامات پاسخ داده شود."
این در حالی است که بودجه اختصاص یافته شده به این مکان مذهبی صرف راه سازی و ایجاد خط آهن برای تسهیل رفت وآمد مسافران شده که در گزارش یاد شده به آن اشاره شده است.
این گزارش را می توان نشان مقابله مستقیم گردانندگان این نشریه با باورهای مذهبی مردم دانست.
گفتنی است، تاکنون هیچ یک از علمای اعظم قم نسبت به صحت تقدس مسجد جمکران شبهه ای وارد نکرده اند.
مسجد مقدس جمکران در اطراف قم سالهاست به محلی فرهنگی برای برای دعا و نیایش برای تعجیل در ظهور امام زمان(عج) تبدیل شده است.
به نقل ازرجانیوز
رئیس جمهوری اسلامی ایران، در پیامی قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران در مسابقات جهانی مکزیک را به رهبر معظم انقلاب ، ملت شریف ایران و به ویژه جامعه ورزشی تبریک گفت.
به گزارش مهر، در پیام دکتر محمود احمدی نژاد خطاب به ملت سرافراز ایران زمین آمده است: پیروزی افتخار آمیز فرزندان پاک ، مومن و شجاع کشورمان را که هدیه ای برای ملت عزیز ایران بود در آستانه میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) به شمار و رهبر عزیز و این نوجوانان رشید صمیمانه تبریک عرض می کنم.
راه روشن جوانان این سرزمین، ایمان به خدا، تلاش بی وقفه و امید و عشق به همه خوبی ها یعنی امام عصر (عج) است و این ما را به همه قله های عزت و افتخار خواهد رسانید.
از همه بازیکنان، مربیان و کادر فنی ، فدراسیون و سرپرستان و همه ایرانیان در سراسر جهان خصوصا کسانی که از راه دور برای تشویق تیم حضور یافتند و همه دلسوزان تشکر و قدردانی می نمایم.
گفتنی است، دکتر محمود احمدی نژاد لحظاتی پس از کسب عنوان قهرمانی تیم ملی نوجوانان کشورمان در دهمین دوره مسابقات جهانی درپیامی تلفنی که از شبکه سوم سیما پخش شد، با تبریک این پیروزی و ابراز خوشحالی از کسب عنوان قهرمانی جهان توسط تیم ملی نوجوانان ایران گفت: این قهرمانی اثبات کننده توانایی و شایستگی جوانان و نوجوانان ایران است که این بار در والیبال ظهور کرد.
شورای پول و اعتبار بار دیگر پس از اعلام ادغام آن در دیگر شوراها تشکیل جلسه داد و اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به میزان دو میلیون تومان به زوجین را تصویب کرد.
به گزارش ایسنا، شورای پول و اعتبار در یکهزار و نود و دومین جلسه خود که در روز شنبه گذشته در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ کرد:
1- تصویب «دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت و نظارت بر شرکتهای تعاونی اعتبار» در یک مقدمه، 29 ماده و 6 تبصره.
2- به سیستم بانکی کشور توصیه شد تا حداکثر مبلغ 480 میلیارد ریال تسهیلات علاوه بر800 میلیارد ریال تخصیصیافته قبلیبرای بازسازی واحدهای مسکونی شهری به آسیب دیدگان ناشی از زلزله استانهای لرستان و مرکزی در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
3- افزایش سقففردی تسهیلاتقرضالحسنهازدواج،درمان بیماری و سایر موارد مصرف به شرح ذیل:
- تسهیلات قرضالحسنه ازدواج میلیون ریال (به طور مشخص زوجین بیست میلیون ریال).
- تسهیلات قرضالحسنه درمان بیماری 10 میلیون ریال.
- سایر موارد مصرف شش میلیون ریال.
4- درخصوص چگونگی تهیه مسکن اجارهای، ترمیم بافتهای فرسوده شهری، فنآوریهای نو و ساخت صنعتی و آمادهسازی زمین، موضوع تصویبنامه هیأت وزیران تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ شد:
الف- سقف فردی تسهیلات احداث واحدهای اجارهای به ازای هر واحد مسکونی 140 میلیون ریال تعیین شد. تسهیلات پرداختی به کل واحدها به صورت یکجا به نهاد متولی واحدهای اجارهای به صورت فروش اقساطی واگذار میشود.
ب- تسهیلات قابل اعطاء به واحدهای مربوط به فصل سوم تصویبنامه (حق بهرهبرداری از زمین) حداکثر 80 درصد هزینه ساخت و تا سقف 140 میلیون ریال به ازای هر واحد مسکونی با بازپرداخت تا حداکثر 15 سال.
ج- تسهیلات قابل اعطاء برای نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده در قالب مشارکت مدنی، فروش اقساطی و مشارکت مدنی قابل تبدیل به فروش اقساطی مبلغ 140 میلیون ریال و در قالب جعاله مرمت و مقاومسازی مبلغ 100 (یکصد) میلیون ریال در چارچوب دستورالعمل اجرایی ارسالی از سوی وزارت مسکن تعیین شد.
و- تسهیلات برای آماده سازی زمین مبلغ 15 میلیون ریال.
هـ- سقف فردی تسهیلات بهسازی مسکن روستایی حداکثر مبلغ 65 میلیون ریال.
5- موافقت با اعطای 200 میلیارد ریال تسهیلات به شهرداری قم به منظور اجرای طرح احداث میدان بزرگ امام خمینی(ره) در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س).
6- موافقت با افزایش سرمایه بانک پاسارگاد از 5000 میلیارد ریال به 5250 میلیارد ریال.
7- به منظور تأمین اعتبار برای پرداخت قرضالحسنه به نیازمندان مراجعهکننده به کمیته امداد امام خمینی(ره) موافقت شد مبلغ 500 میلیارد ریال از محل وجوه قرضالحسنه بانکها با معرفی کمیته امداد خمینی(ره) اختصاص یابد و حداکثر مبلغ تسهیلات قابل پرداخت به متقاضیان مشمول از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) ده میلیون ریال با کسر یک باره کارمزد کل تسهیلات در ابتدای اعطای قرضالحسنه و واریز به حساب گیرنده تسهیلات بدون دفترچه خواهد بود.
همچنین موافقت شد در چارچوب مصوبه هیأت وزیران پنجاه میلیارد ریال در اختیار کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار گیرد تا از طریق کمیته مذکور مستقیماً به نیازمندان مراجعه کننده به آن کمیته پرداخت شود.
8- درخصوص پرداخت تسهیلات به زندانیان نیازمند محکوم به پرداخت دیه در جرائم غیرعمدی، اقدام طبق تصویب نامه هیأت وزیران مورد تصویب قرار گرفت.
9- موافقت با تخصیص 770 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای بازسازی و تکمیل واحدهای مسکونی زلزلهزده شهرستانهای زرند و راورکرمان در قالب 100 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی بخش مسکن مربوط به سال 1386.
10- موافقت با تخصیص 35 میلیارد ریـال تسهیلات بانکی در سقف 100 هزار میلیارد ریـال تسهیلات تخصیصی برای امر مسکن به منظور بازسازی سه هزار و 500 واحد اماکن مسکونی خسارت دیده ناشی از زلزله جزیره قشم برای اعطاء به خسارت دیدگان در صورت ارائه تضمین از سوی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهوری با شرایط ذیل:
الف- سقف فردی به میزان 10 میلیون ریال.
ب- نرخ سود اعطای تسهیلات به متقاضیان به میزان چهار درصد در روستاها و پنج درصد در شهرها بر عهده متقاضیان و مابهالتفاوت تا نرخ سود مورد عمل بانکها به عهده دولت است.
ج- سایر شرایط و ضوابط از قبیل مدت زمان بازپرداخت تابع ضوابط و مقررات تسهیلات بازسازی است.
به نقل ازبازتاب
شما و آقا محسن و آقا یاسر و فاطمه خانم، هر کدام یک جلد از خاطرات پدر را منتشر کرده اید، آیا جلد بعدی یعنی خاطرات سال 64 با نام فائزه خانم منتشر خواهد شد؟
نه، سارا خانم، نوه حاج آقا، جلد بعدی را آماده می کنند.
این تصمیم اما آیا برآمده از محذوریت های سیاسی نیست؟
نه، ما توی این چیزها سیاسی برخورد نمی کنیم. فائزه رفته بود خارج درس بخواند. تازه برگشته و نبوده است که روی خاطرات کار کند. مطمئن باشید که مشکلی نیست. هر کس که سرش خلوت تر باشد، عهده دار کار یک جلد می شود.
در درجه اول می خواهیم که تمام فامیل درگیر این کار شوند تا بچه های فامیل، خاطرات حاج آقا را بخوانند. خود خانواده حاج آقا باید بدانند که خاطرات حاج آقا چه بوده است. اما دلیل دوم: یکسری مسایل توی خاطرات هست که به آبروی افراد ربط دارد و بنابراین باید بازبینی توسط افرادی صورت بگیرد که محرم باشند. فقط به خانواده می توان اطمینان صددرصد داشت و بنابراین اگر نکته ای در خاطرات حاج آقا باشد که سری و نظامی است یا به آبروی افراد مربوط می شود، بهتر است که از چشم افراد خانواده بگذرد تا افراد بیرونی.
آقای هاشمی در انتخاب مسوول تدوین خاطرات هر سال دخالتی ندارند؟
نه اصلاً
با این حساب خاطرات سال 68 را چه کسی آماده می کند؟
نمی دانم؛ باید ببینم.
یعنی سال با سال فرق نمی کند؟
نه، مثلاً محسن به من زنگ زد و گفت تو فرصت کافی داری، بیا خاطرات سال 62 را آماده کن. بالاخره محسن رییس دفتر نشر است.
درانتشار خاطرات تغییری صورت نمی گیرد و تنها نکاتی حذف می شوند که جنبه سری داشته باشد یا به آبروی افراد مربوط باشد. تغییرات دیگر هم صرفاً ویرایشی و لفظی است.
آیا سانسورها بیشتر از این چیزی نیست که فرزند آیت الله می گوید؟ چرا مثلاً وقتی به سال 60 می رسیم، ردپایی از حوادث بسیار آن سال، در خاطرات آقای هاشمی نیست؟ آیا پدر خاطرات خویش را حسابگرانه و متناسب با زمان انتشار خاطرات، می نوشته است یا که اکنون بخشی از دست نوشته های ایشان را به جبر زمان، حذف و تعدیل می کنید؟
هیچ سانسور نشده. شاید در خاطرات سال 62 که من آماده کردم، کلاً دو صفحه هم سانسور انجام نشده باشد، بعد هم شما اگر بخواهید تمام اتفاقات را در یک صفحه بنویسید، چه می نویسید؟ حاج آقا مثلاً به ماهیت یک اختلاف اشاره می کرده اما وارد جزییات نمی شده چون ضرورتی نداشته و نمی شده هم که هر روز ایشان یک گزارش کامل بنویسد. حاج آقا هر روز صبح ساعت 6 بیدار می شده، روزی 10 تا 12 ساعت کار می کرده و 15 تا 20 ملاقات روزانه داشته است. ایشان چطور باید همه روز را گزارش بدهد. مجبور به اختصار نویسی بوده است. از سوی دیگر کسی که امروز خاطره می نویسد نمی تواند فکر کند که 20 سال بعد شرایط چیست تا بر آن مبنا خاطره بنویسد. اگر کسی اینقدر هنرمند باشد که بتواند شرایط 20 سال بعد را پیش بینی کند، واقعاً هنرمند است.
یعنی هیچ بخش در خاطرات نیست که گذاشته باشید تا 30 سال دیگر منتشر شود؟
نه، اینطور نیست. شاید فقط یکسری جملات سری باشد که حذف شده اند.
- مهدی هاشمی در شهادت سخن خویش به دو خاطره ای اشاره می کند که در خاطرات 63 پدر، حاشیه پردامنه ای ایجاد کرده است. یکی از آنجایی که اکبر هاشمی رفسنجانی، روایتگر خستگی امام خمینی از عهده داری مسوولیت رهبری است و دیگر آنجایی که او توافق با امام برای حذف شعار مرگ بر شوروی و مرگ بر آمریکا را روایت می کند -
دلیل حاشیه ساز شدن سخنان اخیر هاشمی در چیست؟
حاج آقا را چون روز به روز تضعیف کرده اند، بیشتر هدف حمله قرار می گیرد.
بعضی ها می پرسند که چرا آقای هاشمی از سال 60 به بعد خاطرات روزانه داشته است. مثلا علی اصغر حاج سید جوادی جزوه ای در آورده و در آن پرسیده است که آیا آقای هاشمی بعد از حذف غیر خودی ها و یکدست کردن قدرت، خاطره نویسی را آغاز کرده است؟
بالاخره این حرف ها هست. تاریخ نویسی این حرف ها و بحث ها را دارد . آقای هاشمی سال 60، تازه خاطره نویسی روزانه را شروع کرده بود. نمی توان برای این تصمیم، دلیل تراشی کرد.
شنیده ایم که خاطرات آقای هاشمی را رهبری هم قبل از چاپ می خوانند، درست است؟
سال 60 و 61 را قبل از چاپ فرستادیم خدمت رهبری تا ایشان هم بخوانند. ایشان هم خواندند و هیچ نظر خاصی هم ندادند.
چرا 62 به بعد را ندادید؟
دلیل خاصی نداشت. ما می خواستیم فقط ایشان را در جریان چگونگی کار، در ابتدای آن قرار دهیم.
تا حالا چند نامه و سند مهم در خاطرات آقای هاشمی منتشر شده است که یکی از آنها، نامه پنج نفر از سران حزب جمهوری به اما درباره بنی صدر است که نامه تند و صریح است. چه الزامی بوده است که این نامه ها در خاطرات بیایند؟
در خاطرات هر سال نامه یا اسناد مهمی که به خاطرات آن سال مربوط باشد را حاج آقا دارد و می دهد تا ما منتشر کنیم.
آیا هیچ هدف سیاسی در انتشار این نامه ها وجود ندارد؟
به هیچ وجه، اصلا این نامه ها که برای اولین بار منتشر نشده اند. در خانه مردم بوده اند. این نامه ها، به هیچ وجه سری و محرمانه نیستند.
چندی پیش [آقای] اکبر هاشمی رفسنجانی پاسخ امام به نامه محسن رضایی و فرماندهان سپاه در اواخر جنگ ایران و عراق را منتشر کرد. چرا آقای هاشمی این نامه را منتشر کردند؟
آن نامه اما هم قبلا منتشر شده بود و به هیچ وجه سری و محرمانه نبود.
بالاخره در آن نامه آقای رضایی به نکاتی اشاره شده بود که طرح آن در آن موقعیت، به عقیده برخی منتقدان، به صلاح نبود.
آن نامه امام در جبهه پخش شده بود. نامه ای که بیش از صدها نفر آن را خوانده باشند که دیگر سری نیست. نامه ای که تمام فرماندهان سپاه آن را خوانده اند و تا سطوح پایین سپاه هم به دست نیروها رسیده و در جمع مسوولان نظام هم خوانده شده است که محرمانه نیست. بعد هم، این نامه را قبلا آقای منتظری چاپ کرده بود. نظر آقای هاشمی این بود که من دیدم در تاریخ جنگ تحریفی دارد صورت می گیرد که مجبور شدم نامه را منتشر کنم. حتی بعد از انتشار نامه امام، یکی از نزدیکان حاج احمد آقای آمد و از حاج آقا تشکر کرد و گفت شما یک بار بزرگ را از دوش من برداشتید، چون مرحوم حاج احمد آقا هم گفته بود به من که اگر زمانی شما دیدید در خصوص جنگ تحریفی دارد صورت می گیرد، این نامه را منتشر کن. یکی از مسسولان دولتی که در حد وزیر و بالاتر بود به من گفت که چرا این نامه را منتشر کردید. من هم گفتم که این نامه را تا حد بخشداری های زمان امام هم خوانده بودند و به شوخی گفتم احتمالا شما آن زمان بخشدار هم نبودید. تقصیر ما چیست. نامه ای باید چاپ می شد. البته درست است که وقتی آقای هاشمی این نامه را منتشر می کند، قضیه بزرگتر می شود اما این ربطی به سری بودن یا نبودن نامه ندارد.
بالاخره آقای شریعتمداری می گوید که بنا بر گفته امام، اسناد مربوط به ایشان را دفتر نشر آثارشان باید منتشر کند یا صدا و سیما بر اساس آرشیو موجودش.
این نامه امضای امام را دارد. و قطعیت اش غیر قابل انکار است و مصداقا ربطی به گفته آقای شریعتداری پیدا نمی کند.
کلامی می گوییم. اصلا ربطی به این نامه هم ندارد. امام بالاخره چنان وصیتی کرده است. حتی این بحث خسته شدن امام خمینی از رهبری که در خاطرات جدید آمده چه بسا شامل این حکم بشود.
کسی نمی تواند جلو کسی را بگیرد تا خاطرات شخصی اش را نگوید. این حق طبیعی هر فردی است. اگر کسی از این خاطرات یا نامه ها بخواند استفاده سیاسی کند، ما هم مخالفیم.
یعنی الان استفاده سیاسی نشده.
نه
بالاخره این نامه، تفوق آقای هاشمی در ماجرای جنگ را نشان می دهد. اینها ما به ازای سیاسی دارد.
اگر چنین استنباطی صورت می گیرد، طبعا مطابق با واقع بوده است اما هیچ هدفی جز تبیین نظر اما در کار نبوده است. اگر آقای هاشمی جلو تحریف تاریخ جنگ و دفاع شرافتمندانه مردم را نگیرد، چه کسی می تواند؟ اما بهرحال استفاده سیاسی از انتشار آن نشده است. این را هم بدانید که آن نامه سند سری محسوب نمی شود.
آن نامه امام درباره جنگ را آقای هاشمی از کجا آورده بود؟
امام، یک نسخه از تصویر آن را به حاج آقا داده بودند.
مبتنی بر خاطرات آقای هاشمی، ایشان یک نقش بالادست و متعال کننده را در تمامی بحران های سیاسی کشور دارند و حل رجوع همه نیروهای سیاسی از چپ تا راست هستند. چنین روایتی آیا سوال برانگیز نیست و بیشتر از آنکه تاریخی باشد، سیاسی به نظر نمی رسد؟
بالاخره در زمان امام، جایگاه آقای هاشمی این چنین بوده است. این را شما بدانید که خاطرات اکنون تنظیم نمی شود بلکه صرفاً منتشر می شود.
یعنی هیچ جا، خود آقای هاشمی با بحران مواجه نشده اند؟
خاطرات تا سال 63 منتشر شده اند. بگذاریم برویم جلوتر، بعد بحران ها را می بینید. دعواهای خود حاج آقا بعد از این شروع می شود.
چرا زمانی خاطرات را برای چاپ به روزنامه جمهوری اسلامی و جام جم و همشهری داده اند و چرا تنها به روزنامه های دولتی چنین مجوزی داده شده بود؟
این سیاست خود ایشان است و به ما مربوط نیست. معمولاً به این دلیل انتشارش بعهده آنان سپرده می شد که تیراژ آنها بالاتر بوده است. دلیل سیاسی نداشت. یک زمان به همشهری می دادیم که این طرفی بود و یک زمان به جام جم آن طرفی بود، سیاستی در کار نبود است.
این پدیده هم خودش سیاستی است، شاید به دنبال بالانس کردن بوده اید.
نه، تیراژ مهم بوده است. یک بار آقای عطریانفر آمد و خاطرات را خواست و یک بار هم آقای لاریجانی آمده بود و خاطرات را خواست که دادیم.
خاطرات هاشمی رفسنجانی را اما پیش از انتشار یک نفر حتماً باید بخواند.
مادرم عفت خانم خاطرات حاج آقا را قبل از انتشار یک بار می خوانند. - در خانواده هاشمی تنها اکبر هاشمی نیست که هر روز خاطره خویش می نویسد که همسر آیت الله نیز خاطرات روزنامه خود را ثبت می کند- خاطرات مادرم، بیشتر خانوادگی است. به مسایل سیاسی هم حاج خانم از زاویه سیاسی گاهی می پردازند. حاج خانم از اول توی مبارزه بوده است اما علاوه بر ابوی و والده، خاطره نویسی در خانواده هاشمی رفسنجانی به یک سنت تبدیل شده است. محسن هم مرتب می نویسد. البته ما موردی می نویسیم. من خودم گاهی خاطره مهمی اگر باشد به صورت موردی می نویسم.
به نقل ازالف
رئیس جمهور و اعضای دولت نهم که نیمی از زمان خدمت آنها سپری شده، امروز با حضور در بیت آیتالله خامنهای، شنونده تذکرات مهم ایشان به ویژه درباره انتقادپذیری، تقویت نگاه کارشناسی و استفاده از نخبگان، تعامل با قوا و توجه به چشمانداز و اصل ۴۴ و همچنین تقدیر ایشان در چند محور بودند.
رهبر انقلاب استقبال دولت از همه انتقادها را مفید دانستند و با تأکید بر ضرورت جدی تر گرفتن بخش فرهنگ افزودند: باید از بخش فرهنگ رفع مظلومیت شود.
آیتالله خامنهای عصر امروز یکشنبه در دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت، پایبندی دولت نهم به اصول و ارزشها، عدالت خواهی، شوق خدمت به مردم، پرکاری و تلاش، شجاعت و قاطعیت، برخورداری از «روحیه تحول گرایی و اصلاح حقیقی» و ایستادگی در برابر زیاده طلبی های استکبار را از ویژگیهای برجسته دولت احمدی نژاد برشمردند و با توصیه به دولت برای توجه بیشتر به برخی مسائل تأکید کردند: خدمت به مردم، توفیق بزرگی است که باید با تلاش و فعالیت گسترده تر، شکر حقیقی آن را به جا آورد.
رهبر انقلاب با اشاره به گذشت 2 سال از آغاز فعالیت دولت نهم، زودگذر بودن فرصت خدمت به مردم را نوعی درس و عبرت دانستند و به همه مسئولان توصیه کردند: هیچ لحظه ای را برای فعالیت در راه خدا و خدمت به مردم از دست ندهید.
ایشان در تبیین شاخصهای دولت، پایبندی به اصول و ارزشها را بسیار مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: پایبندی انقلاب اسلامی به همان شعارها و اصول اولیه، پدیده ای بی نظیر است که در هیچیک از انقلابهای جهان وجود نداشته است و علت استمرار خصومتهای سلطه گران نیز همین ویژگی ممتاز نظام اسلامی است.
آیتالله خامنهای در همین زمینه افزودند: البته در برخی دوره ها، غبارهایی برروی اصول انقلاب نشسته اما اصول و مبانی انقلاب، امروز زنده تر و برجسته تر از همیشه در قول و عمل دولت مطرح و پیگیری می شود و فضای اصولگرایی و وفاداری به مبانی انقلاب و امام را بر جامعه حاکم کرده است.
ایشان پیگیری عدالت را از دیگر شاخص های بسیار برجسته دولت نهم برشمردند و خاطرنشان کردند: حرکت در «وادی طولانی – دشوار و پرخطر عدالت»، طبعاً در کوتاه مدت به همه نتایج مورد نظر نمی رسد اما جهت گیری عدالت طلبانه و همین قدمهایی که دولت در این مسیر برمیدارد بسیار با ارزش است و باید این حرکت را با همه قوا، ادامه و گسترش داد.
رهبر انقلاب اسلامی، پرکاری و تلاش بی وقفه را از دیگر خصوصیات دولت دانستند و با اشاره به شجاعت و قاطعیت دولت نهم افزودند: کار عظیم و بسیار خوبِ مدیریت مصرف سوخت، قدم اول در راه هدفمند کردن یارانه هاست که باید با اتخاذ تصمیمات مناسب دیگر، این هدف پیگیری شود.
ایشان با قدردانی از حاکم بودن روحیه «تحول گرایی، نوآوری و اصلاح» بر دولت افزودند: اصلاح واقعی «یعنی ایجاد تغییرات اساسی و ساختاری در جهت صلاح»، و دولت نهم به این کار همت گماشته است.
آیت الله خامنه ای، ایستادگی در برابر زیاده خواهیهای استکبار را ویژگی دیگر دولت دانستند و افزودند: در جهان کنونی که «قدرت»، تنها منطق حاکم بر روابط بین المللی است هرگونه وادادگی باعث خسارت و ضرر خواهد شد و دولت با درک همین واقعیت در مقابل زیاده خواهان ایستاده و باعث عزت ملی شده است.
ایشان سفرهای استانی و درک عینی و عمیق درد دلها و مشکلات مردم را از دیگر خصوصیات خوب دولت خواندند و افزودند: درک مسائل و خواستههای مردم از روی کاغذ، با درک واقعیات زندگی مردم در مواجهه رو در رو، کاملاً متفاوت است و دولت این کار پرزحمت راجدی گرفته است.
آیتالله خامنهای پس از تبیین ویژگی های دولت، رئیس جمهور و کابینه را به شکرگذاری حقیقی موفقیتها توصیه کردند و افزودند: شوق و توان و فرصت خدمت به مردم، توفیقی الهی است. بنابراین باید از لغزشگاه خطرناک غرور کاملاً دوری جست و با تأمل در کارها و رفع اشتباهات احتمالی، خدمت به مردم را گسترش داد.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان دولت را به چند مسئله مهم سفارش کردند که جدیتر گرفتن سند چشم انداز 20 ساله اولین این سفارشها بود.
رهبر انقلاب اسلامی در این زمینه تأکید کردند: سند چشم انداز به عنوان برنامه کلان 20 ساله کشور، سندی فرادولتی و محصول کار متراکم و صحیح کارشناسی است و باید به عنوان یک میثاق، در همه قانونگذاریها، برنامه ریزیها و فعالیتها مورد توجه کامل قرار گیرد و هر برنامه و فعالیتی که در جهت سند چشم انداز نیست اصلاح شود.
ایشان تقویت نگاه کارشناسی را به ویژه در کارهای مبنایی و بنیانی بسیار ضروری خواندند و افزودند: برای ماندگاری و پایداری برنامه ها و فعالیتها، باید کار کارشناسیِ عمیق، دقیق، همه جانبه و متبحرانه بر روی آنها صورت گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی، تعامل با نخبگان را باعث تقویت جنبه کارشناسی برنامه ها و فعالیتها دانستند و افزودند: نخبگان فراوانی در دانشگاهها و محیطهای مختلف سراسر کشور وجود دارند که مشتاق و آماده کمک هستند و دولت باید در عمل، خواهان و جویای این نخبگان باشد تا قدرت کارشناسی برنامه ها و اقدامات، بیشتر شود.
ایشان روابط قوای سه گانه را خوب ارزیابی کردند و در عین حال افزودند: روحیه سازگاری و «تعامل منطقی و صحیح با دیگر قوا»، باید در بدنه سه قوه تقویت شود.
تلاش برای اطلاع رسانی صحیح به مردم از دیگر سفارشهای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با هیأت وزیران بود. آیتالله خامنهای با اشاره به ظرافتهای اطلاع رسانی هنرمندانه افزودند: مردم از بسیاری از کارهای دولت بی خبرند و برای رفع این مشکل، باید دولت اطلاعات لازم را در اختیار رسانه ها و رسانه ملی قرار دهد تا آنها هنرمندانه به مردم ارائه کنند که این کار، ضمن امیدزایی و روشنگری، کمک بیشتر مردم را به دنبال خواهد آورد.
ایشان استقبال دولت از همه انتقادها را مفید دانستند و با تأکید بر ضرورت جدی تر گرفتن بخش فرهنگ افزودند: فرهنگ مانند هوا برای زندگی انسان اهمیتی حیاتی دارد و بسیاری از مشکلات جامعه با فرهنگ سازی حل می شود، بنابراین باید از بخش فرهنگ رفع مظلومیت شود و ضمن اختصاص اعتبارات لازم، فرهنگ عمومی و «عرصه ها و وسایل فرهنگی»، جهت گیری ارزشی بیابند.
رهبر انقلاب اسلامی، همچنین توجه بسیار جدی به نهضت علمی را خواستار شدند و افزودند: هیچ کشوری و ملتی بدون موفقیتهای علمی به آرزوهای ملی و بزرگ دست نمی یابد و باید با برنامه ریزی و اقدامات لازم از جمله افزایش قابل توجه بودجه تحقیقات، کشور را در قافله پرشتاب علم، به جلو برد.
توجه کامل به سیاستهای اصل 44 دیگر سفارش رهبر انقلاب به دولت بود. ایشان تأکید کردند: جدی گرفتن سیاستهای اصل 44 هیچ منافاتی با عدالتخواهی ندارد و به گونه ای برنامه ریزی و عمل کنید که اقتصاد کشور در پرتو اجرای سیاستهای اصل 44 شکوفا شود.
ایشان در پایان سخنانشان، تقویت ارتباط با پروردگار را زمینه ساز توفیقات بیشتر دولت خواندند و همه را به استفاده کامل از برکات ماه شعبان توصیه کردند.
در ابتدای این دیدار محمود احمدی نژاد ضمن بیان گزارشی از عملکرد دولت نهم به اصلاح ساختارهای اداری و اجرایی اشاره کرد و گفت: اصلاح ساختار سازمان مدیریت و برنامهریزی و تشکیل یک مرکز فکری و برنامه ریزی کلان، افزایش اختیارات استانداران و تمرکز مدیریت در استانها، آغاز اصلاح ساختار نظام بانکی، تجمیع شوراها، اصلاح ساختار بودجه نویسی، اصلاح منابع نیروی انسانی، تقویت روحیه صرفه جویی، و اهتمام به بیت المال، از جمله اقدامات دولت در چارچوب اصلاح ساختارها بوده است.
تولید ثروت، مردمی سازی اقتصاد، اشتغالزائی، حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، حمایت از بخش کشاورزی، آغاز اجرای سیاستهای اصل 44، فعال سازی بورس، توسعه سرمایه گذاری در بخش نفت و کاهش اجرای طرحهای عمرانی از جمله محورهایی بود که وی در گزارش خود به عنوان اقدامات دولت نهم در چارچوب رشد اقتصادی بیان کرد.
رئیس جمهور، ساماندهی حمل و نقل عمومی و کنترل مصرف انرژی، تهیه طرح جامع مسکن، کاهش وابستگی به نفت، افزایش سهم مالیات بر درآمدها و حمایت از تحقیقات و نوآوری در بخش علم و فناوری را از دیگر کارهای دولت عنوان و خاطرنشان کرد: در بخش سیاست خارجی و ارتباط با کشورهای دیگر دولت نهم بسیار فعال بوده و در مسئله هسته ای با ایستادگی ملت ایران بزرگترین پیروزی تاریخی برای کشور به دست آمده است.
به نقل ازبازتاب
گفتوگوی اختصاصی مجری برنامه «مردم ایران سلام» با بازیگر نقش یانگوم و دیگر عوامل مجموعه تلویزیونی «جواهری در قصر» در ویژهبرنامه عید فطر شبکه دو پخش میشود.
به گزارش مهر، شبکه دو سیما چندی پیش گروهی را برای تهیه گزارش و گفتوگو با عوامل مجموعه تلویزیونی «جواهری در قصر» به کره جنوبی اعزام کرد. در این سفر منصور ضابطیان مجری برنامه «مردم ایران سلام» به عنوان گزارشگر با لی هو بازیگر نقش یانگوم و دیگر بازیگران این مجموعه و کارگردان و عوامل فنی گفتوگو کرده است.
این گفتوگوها همراه با گزارشهایی از علل اقبال عمومی سریال در بین مردم و گفتوگو با برخی نمایندگان مجلس در خصوص سریال بخشهای مختلف ویژه برنامهای را تشکیل میدهند که قرار است همزمان با پایان پخش سریال «جواهری در قصر» از شبکه دو سیما پخش شود.
با توجه به اینکه پخش مجموعه «جواهری در قصر» همزمان با عید سعید فطر است، این ویژه برنامه در این روز مبارک روی آنتن شبکه دو سیما میرود. ویژه برنامه مجموعه تلویزیونی «جواهری در قصر» در سه قسمت 50 دقیقهای تدوین شده که از عید فطر به مدت سه شب پخش خواهد شد.